Cari Kerja

7 Sebab Kenapa Graduan Masih Tak Dapat Kerja

Baca Cepat Ada RAhsia Yang Korang Patut Tahu..




Korang tahu ker ramai majikan yang mengeluh susah nak ambil ekerja sekarang, graduan yang
datang interview mejoriti gaya dan rentak yang sama sahaja..amat membosankan.

Rentak apa tu yang membosankan majikan?? Korang patut tahu supaya korang tidak tergolong
dalam golongan ini. Jom baca kajian ytang dilakukan oleh Jobstreet.

tarik erhatian majika
#1. 56% Masalah Penguasaan Bahasa Inggeris yang lemah.

Ya, sememangnya ia satu perkara yang benar. Kebanyakan majikan mengambil perhatian pada
penggunaan Bahasa Inggeris ini. Kalau korang pandai berkomunikasin dalam bahasa mat salleh
ini korang terkedean satu langkah dari pesaing korang.

2. 37% Punca Dari Masalah Sikap Yang Teruk

Macam mana tu?? Ok, begini..Sikap yang dinyatakan sebagai teruk,antaranya tidak mempunyai
adab ketika temuduga.Contohnya korang datang temuduga pakai selipar, rambut panjang kusut
masai, baju tak bergosot ada yang lagi menyedihkan pakai seluar pendek. Bila korang dianggil
masuk sahaja untuk temuduga, cara korang jalan cara duduk dan cara melemparkan senyuman dan
menyapa para penemudugapun ada markah tau. Dari situ mereka melihat firts impression
korang.Dari situpun dah dapat nilai sikap korang sebenar. Ingat penemuduga tu bukan seorang
dua yang dia pernah temuduga malah berpuluh atau ratus orang yang pernah dia temuduga, pasti
sudah masak perangai dan sikap manusa yang datang minta kerja. Belum lagi cerita soal tak
mahir berkomunukasi..tiada persediaan..korang kena lebih sikit mencari maklumat..contoh la
kilang tu buat apa, dimana dia eksport barang dan apa-apa yang berkaitan.
3. 33% Meminta Gaji Yang Tidak Realistik

Korang kena faham, Korang bersaing dengan ratusan graduan yang lain dan ada antara mereka
yang mempunyai pengalaman. Apakah beza calon fresh graduate dengan mereka yang
berpengalaman? Bezanya pada gaji. Ofcouse la orang yan ada pengalaman minta gaji tinggi
berpadanan dengan mereka yang tak perlu lagi diberi tunjuk ajar kerja yang mereka pohon
berbanding korang yang baru nak start kerja banyak yang perlu dihabiskan masa dan wang untuk
beri tunjukajar.Dari situ majikan menilai gaji yang korang pohon.
Jika Korang fresh graduate memohon gaji yang tidak realisitik maksudnya gaji tinggi
pengalamanpun belum ada. Sah-sah permohonan korang kena tolak.
4. 30% Kemahiran yang ada tidak padan dengan kehendak pasaran.
Ya inipun salah satu faktor juga. Kos yang korang ambil masa di Universiti dulu tak sesuai
dengan permintaan pasaran pekerjaan sekarang. Lihat sini untuk mengetahui sektor pekerjaan
demand pada waktu sekarang.
https://www.studymalaysia.com/education/top-stories/the-most-in-demand-jobs-in-malaysia-
2015-2016
5. 28% Terlalu memilih kerja dan syarikat
Buat graduan baharu, tiga tahun pertama untuk anda collect sebanyak mana pengalaman yang
anda boleh.
Jangan terlalu memilih kerja kerana ia satu persaingan yang sangat sengit buat waktu
sekarang ini. Terima sahaja kerja yang mampu memberikan diri korang nilai tambah yang baik.
Don’t make people pay for your time, but make people pay you by your VALUE.

6. 26% Tiada kemahiran menyelesaikan masalah
Kemahiran seperti critical thinking juga ramai yang tidak mahir. Jika dilihat kenapa ia
berlaku. Graduan-graduan seperti ini tidak pernah melibatkan diri dalam aktiviti di dalam
Universiti. Hanya fokus kepada ilmu dan pengetahuan tanpa menghiraukan soft skills yang
lain. Zaman sekarang ini korang perlu ada kemahiran lain selain sijil graduet korang. Ini
akan membezakan korang dengan pesaing korang.Pengalaman di universiti dalam mengurus event
yang besar dapat membantu korang mengenal syarikat-syarikat luar yang akan memberi korang
kelebihan networking. Bila dah kenal orang dalam senang nak risik pasal kerja kosong, betul
tak??

7. 24% Tahap pengetahuan yang lemah

Pengetahuan ini besar aspeknya, ia boleh merangkumi pengetahun am dan umum dalam memastikan
kebolehpasaran graduan untuk mengisi kekosongan jawatan yang telah ditawarkan.
Kajian yang diberikan oleh Jobstreet ini bukanlah satu petunjuk di mana kita mahu “pointing
a finger” mana-mana pihak, tetapi kita kena tahu realitinya. Korang kena keluar dari ‘LOOP’
graduan yang bermasalah seperti dibincangkan ini supaya korang daat menganbil tindakan awal
untuk mengubahnya.

Jika korang sedar dan paham coretan ini cuba korang ubah mana yang kurang dan tambah mana
yang perlu, korang akan maju 7 langkah kedepan dari pesaing korang dalam merebut peluang
pekerjaan.




Kalau korang masih mencari resume terbaik untuk dipersembahkan kepada majikan, korang boleh tengok software ni

3 Dalam 1


>>>>>>>>>>>KLIK SINI NAK TAHU<<<<<<<

1# Software Buat Resume 10 Minit Siap, tak payah pening kepala
#Hanya 10 Minit Siap sudah resume grafik
#Sangat mudah,tersusun nampak profesional
#Banyak template yang menarik

2# Ebook LengkaP Strategi Dan Teknik mencari kerja
#Tak payah pening, semuanya rahsia didedahkan dalam ebook ini, korang follow sahaja.
Pasti bakal majikan merayu meminta korang bekerja dengan mereka…

3# Teknik Rahsia Dikenali Di Facebook
#Menambah personal branding
#Teknik rahsia ini membuatkan Majikan yang cari korang lepas ni..
# Haha Boleh demand Gaji lebih

>>>>>>Klik Sini Nak Tahu<<<<<<<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *